PRAKTIJK

 

Voor alle afspraken geldt mondkapje verplicht!

UITSLAGEN DIRECT IN PATIENTPORTAAL

Als u bent aangemeld bij het patiëntenportaal krijgt u sinds enige tijd een e-mail met een notificatie waarin gemeld wordt dat er een uitslag aan uw dossier is gekoppeld. Er komen in de praktijk de hele dag uitslagen binnen, deze worden op gezette tijden ingelezen waarna de artsen ze in de loop van de dag kunnen zien. Echter kan het voorkomen dat u de uitslag eerder inziet dan de huisarts. Dit is over het algemeen geen probleem.

Gaat het om een vervelende of slechte uitslag dan wil de huisarts deze vaak zelf met u bespreken of aan u meedelen. Dit is nu door een verplichte wijziging in het programma vanuit de wet OPEN niet meer in alle gevallen te ondervangen, wij vragen hiervoor uw begrip. 

Wij adviseren u om altijd contact op te nemen met de praktijk over uw uitslag en deze te bespreken met de huisarts/assistente/PA of POH ook als de uitslag goed is. Vaak wordt er naar aanleiding van een besproken uitslag een nieuwe afspraak gemaakt voor een vervolg, zeker als er nog steeds klachten zijn moet er verder worden onderzocht. Controle afspraken worden ook pas na opvraag van het resultaat verder ingepland. Belt u niet dan heeft u in veel gevallen ook geen vervolgafspraak. 

GRIEPPRIK 

Indien u een griepprik wenst kunt u dit aanvragen bij de doktersassistente op de gebruikelijke openingstijden via de telefoon. De patienten die ieder jaar een griepprik nemen, de nieuwe patienten die in aanmerking komen voor een vaccinatie en alle patienten die dit jaar 60 zijn geworden zijn uitgenodigd. Valt u onder deze categorie en u heeft geen uitnodiging ontvangen en wil dit jaar toch een griepprik neem dan contact op met de doktersassistente.

Physician assistent

Vanaf 1 september is Ashley Buijk als physician assistent in opleiding werkzaam in de Smisse. Ze is een aantal jaren als fysiotherapeute werkzaam geweest. Een physician assistant (PA) is een medische zorgprofessional, die op een zelfstandige en structurele wijze medische taken overneemt van de huisarts. Een PA is zelfstandig bevoegd voor het stellen van medische diagnoses en zelfstandig behandelen van patiënten. Omdat zij nog in opleiding is zal ze vaak meekijken bij één van de huisartsen.

Nieuwe huisarts 

Vanaf 14 september is mevrouw S. Rompelman als huisarts werkzaam in de praktijk. Zij zal aanwezig zijn op woensdag en op de even weken op maandag. Mevrouw Bol is gestopt als waarnemer in de Smisse.

Prikpost

De prikster van Star-SHL is aanwezig op maandag-, woensdag- en vrijdagmorgen tussen 8.00 - 11.00 uur. U dient hiervoor een afspraak te maken via de site van Star-SHL.

De prikster van Diagnovum zal vanaf 1 november aanwezig zijn op dinsdag- en donderdagmorgen tussen 8.30-9.30uur. Indien er 3 personen in de wachtruimte aanwezig zijn dient u buiten moet wachten tot u aan de beurt bent. 

Afhaaltijden medicatie 

Het is weer mogelijk medicatie op te halen, de tijden zijn iets ruimer:

maandag t/m vrijdag 15:00 - 16:30 uur aan de balie van de apotheek.

Bellen voor afspraken en uitslagen

Omdat de telefoon heel vaak overbezet is tussen 8:30 en 10:00 uur

willen we u erop wijzen dat het ook mogelijk is een afspraak te maken tussen 11:30 en 13:00 uur en tussen 14:30 en 16:30 uur. 

Voor uitslagen of vragen kunt u het beste tussen 12:00 en 13:00 uur of tussen 15:00 en 16:00 uur bellen. 

Indien u lang moet wachten aan de telefoon kunt u misschien beter iets later bellen dan direct om 8:30, 11:30 of 14:30 uur of digitaal via het patiëntenportaal een afspraak maken of een vraag stellen.

Vanwege Corona is het momenteel niet mogelijk een afspraak te maken via het portaal, we willen u graag zelf eerst spreken voordat u een afspraak krijgt toegewezen. De doktersassistente vraagt u naar uw klacht, als zij u niet kan helpen zal ze overleggen met de huisarts en wordt u of door de doktersassistente of door de huisarts teruggebeld. Indien deze het nodig acht u te zien wordt er een afspraak ingepland, dit is vaak dezelfde dag.

Patiëntenportaal vernieuwd 

Het Patiëntenportaal is vernieuwd. Hierop kunt u een afspraak inplannen in de agenda (tijdelijk vanwege Corona niet), uw herhaalmedicatie bestellen vanuit uw eigen medicatieoverzicht of een e-mailconsult sturen. Sinds 1 juli zou het ook mogelijk moeten zijn uw dossier gedeeltelijk in te zien, echter wordt deze functie gefaseerd uitgeleverd en zitten wij in de testfase. 

Om gebruik te kunnen maken van het portaal heeft u een inlogcode nodig. Eerst dient u zich te registreren, u vult de gevraagde gegevens in, let wel deze zijn persoonlijk, uw e-mailadres en wachtwoord gelden alleen voor uzelf. Vervolgens vraagt u een account aan. Uw gegevens worden gecontroleerd en u ontvangt een bevestiging-mail. U kunt dan inloggen met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Via e-mail of sms ontvangt u een sessiecode. In het volgende scherm vult u deze in. Daarna heeft u toegang tot uw gegevens.

Kijksluiter.nl

Wij zijn aangesloten op www.kijksluiter.nl ,op deze website vindt u informatie mbt het gebruik van medicatie welke uw arts heeft voorgeschreven en u  in de apotheek heeft ontvangen. U kunt hier nog eens rustig terug zien wat de werking is van het medicijn, waar het voor is bedoeld en wat de eventuele bijwerkingen zijn. Alles wordt op eenvoudige manier aan de hand van filmpjes duidelijk uitgelegd. U vult uw woonplaats Sint Annaland in en selecteert Medisch Centrum de Smisse, vervolgens vult u uw e-mailadres in waarop u een inlogcode ontvangt waarna u op de beveiligde website kunt inloggen.

Proactiefherhalen en Central Filling

Dit houdt in dat u uw medicijnen niet meer zelf hoeft te bestellen maar dat wij bij gaan houden wanneer uw voorraad op is. Dit geld alleen voor chronische medicatie. Patiënten die hiervoor in aanmerking komen krijgen hierover een schriftelijke uitleg. Uw medicatie komt voortaan voor 3 maanden tegelijk bij ons binnen en staat weer voor u klaar als de 3 maanden bijna op zijn. Ook via het patiëntenportaal kunt u uw medicatie herhalen en via de herhaalreceptenlijn van de telefooncentrale.

Informatie voor inhalatorgebruikers

Goed inhaleren is belangrijk. Op een juiste manier inhaleren is niet eenvoudig. Het is gebleken dat veel mensen hun inhalator niet juist gebruiken. Hierdoor komt het medicijn niet goed in de longen terecht en is het effect onvoldoende.

Om deze reden gaan we speciale spreekuren inplannen. Wij sturen u binnenkort een uitnodiging voor het spreekuur van de assistente. Zij neemt de techniek van inhaleren met u door, geeft u tips en alle informatie die nodig is om de inhalator zo te gebruiken dat u optimaal effect van uw inhalatiemedicijn heeft. 

Juridisch advies

Wegens Covid-19 is er geen inloopspreekuur van Mevrouw Mr. A.W. van den Berge, Van den Berge advocaten te Bergen op Zoom. U kunt haar voor vragen vrijblijvend bellen: 0164 - 770 860

Hulpmiddelenservicepunt

In de praktijk zijn kleine hulpmiddelen dagelijks op werkdagen verkrijgbaar. Grotere hulpmiddelen zoals bedden, matrassen en tilliften worden op het gewenste thuisadres bezorgd. Voor meer informatie kunt u bellen met een van onze assistentes 0166-652702 en kiezen voor optie 3 of 4.

  

Het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD)

We zijn aangesloten op het LSP (Landelijk schakelpunt). We zijn verplicht uw schriftelijke toestemming te vragen voor het elektronisch uitwisselen van patiëntgegevens. Nog steeds hebben niet alle patiënten gereageerd. Reageert u niet of geeft u geen toestemming en komt u op de Huisartsenpost of in een ziekenhuis terecht, dan zijn uw gegevens daar niet bekend. Dit kan nadelige gevolgen hebben voor uw behandeling.

Geef wel of geen toestemming via:

- de website www.ikgeeftoestemming.nl

- via een formulier dat u bij ons in de praktijk kunt ophalen/invullen en       aan de balie aan een van de assistentes kunt overhandigen. Ook al geeft u geen toestemming, we hebben uw antwoordformulier nodig om in te voeren in het LSP.

 

Nieuws 

Geef toestemming voor overdracht

van uw

medische gegevens 

Ga naar

© 2016 by Huisartsenpraktijk en apotheek de Smisse