top of page

HUISARTSENPRAKTIJK &
APOTHEEK

Nieuws 

 

SOH, spreekuur ondersteuner huisarts

Twee van onze doktersassistentes, Karina en Annet, hebben een opleiding gevolgd tot SOH, Spreekuurondersteuner huisarts. Zij nemen de huisarts werk uit handen door enkele veel voorkomende klachten en klein letsel zelfstandig af te handelen of door te verwijzen indien noodzakelijk. Dit geeft de huisarts meer rust op het spreekuur en tijd voor de meer complexere problematiek.

 

Physician assistant PA

Nicole Zomers is als physician assistant in de Smisse werkzaam. Een physician assistant (PA) is een medische zorgprofessional, die op een zelfstandige en structurele wijze medische taken overneemt van de huisarts. Een PA is zelfstandig bevoegd voor het stellen van medische diagnoses en zelfstandig behandelen van patiënten. Omdat ze nog in opleiding zijn zullen ze vaak meekijken bij één van de huisartsen.

Prikpost op basis van inloop

Star - SHL maandag-, woensdag- en vrijdagmorgen tussen  8.00 - 10.00 uur

Diagnovum/Bravis     dinsdag- en donderdagmorgen tussen 8.30 -   9.30 uur  

  

Het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD)

We zijn aangesloten op het LSP (Landelijk schakelpunt). We zijn verplicht uw schriftelijke toestemming te vragen voor het elektronisch uitwisselen van patiëntgegevens. Nog steeds hebben niet alle patiënten gereageerd. Reageert u niet of geeft u geen toestemming en komt u op de Huisartsenpost of in een ziekenhuis terecht, dan zijn uw gegevens daar niet bekend. Dit kan nadelige gevolgen hebben voor uw behandeling.

Geef wel of geen toestemming via:

- de website www.ikgeeftoestemming.nl

- via een formulier dat u bij ons in de praktijk kunt ophalen/invullen en       aan de balie aan een van de assistentes kunt overhandigen. Ook al geeft u geen toestemming, we hebben uw antwoordformulier nodig om in te voeren in het LSP.

 

Nieuwe huisarts in opleiding in de praktijk

Mag ik mij even voorstellen?

Ik ben Fleur Pouwels, een nieuw gezicht in praktijk de Smisse sinds 1 maart 2024. In september 2021 ben ik afgestudeerd van de Universiteit van Maastricht als basisarts en na ruim twee jaar werkervaring te hebben opgedaan als arts heb ik de beslissing genomen om het mooie vak van de huisarts te gaan leren. U zult mij daarom het komende jaar zien rondlopen op de praktijk of tijdens het spreekuur als huisarts in opleiding. Dit doe ik onder supervisie van praktijkhoudster Adriana van den Berge. U zult in gesprekken met mij merken dat ik niet uit de regio Zeeland kom, ik kom van origine uit Nijmegen maar ben recent gaan samenwonen met mijn partner in de regio Zeeland.

Ik kijk ernaar uit om het komende jaar op de praktijk te gaan werken en mijn eerste stappen op het pad als huisarts te nemen.

bottom of page