Afhaaltijden medicatie 

Het is weer mogelijk medicatie op te halen, de tijden zijn iets ruimer:

maandag t/m vrijdag 15:00 - 16:30 uur aan de balie van de apotheek.

Bellen voor afspraken en uitslagen

0166 65 2702 lijn is tijdelijk een groot gedeelte van de dag bereikbaar 

tussen 8.30-10.00 / 11.00-13.00 / 14.00-16.30 uur

Spoedlijn 0166 65 2400 is zoals gewoonlijk de hele dag bereikbaar

tussen 8.00-17.00 uur, bel hier alléén op voor spoed 

Omdat de telefoon heel vaak overbezet is tussen 8:30 en 10:00 uur

willen we u erop wijzen dat het ook mogelijk is een afspraak te maken tussen 11:30 en 13:00 uur en tussen 14:30 en 16:30 uur. 

Voor uitslagen of vragen kunt u het beste tussen 12:00 en 13:00 uur of tussen 14:00 en 16:00 uur bellen. 

Indien u lang moet wachten aan de telefoon kunt u misschien beter iets later bellen dan direct om 8:30, 11:30 of 14:00 uur of digitaal via het patiëntenportaal een afspraak maken.

Excuses voor de lange wachttijden, we werken aan een oplossing.

Patiëntenportaal vernieuwd

Het Patiëntenportaal is vernieuwd. Hierop kunt u een afspraak inplannen in de agenda, uw herhaalmedicatie bestellen vanuit uw eigen medicatieoverzicht of een e-mailconsult sturen.

Om gebruik te kunnen maken van het portaal heeft u een inlogcode nodig. Eerst dient u zich te registreren, u vult de gevraagde gegevens in, let wel deze zijn persoonlijk, uw e-mailadres en wachtwoord gelden alleen voor uzelf. Vervolgens vraagt u een account aan. Uw gegevens worden gecontroleerd en u ontvangt een bevestiging-mail. U kunt dan inloggen met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Via e-mail of sms ontvangt u een sessiecode. In het volgende scherm vult u deze in. Daarna heeft u toegang tot uw gegevens.

Kijksluiter.nl

Wij zijn aangesloten op www.kijksluiter.nl ,op deze website vindt u informatie mbt het gebruik van medicatie welke uw arts heeft voorgeschreven en u  in de apotheek heeft ontvangen. U kunt hier nog eens rustig terug zien wat de werking is van het medicijn, waar het voor is bedoeld en wat de eventuele bijwerkingen zijn. Alles wordt op eenvoudige manier aan de hand van filmpjes duidelijk uitgelegd. U vult uw woonplaats Sint Annaland in en selecteert Medisch Centrum de Smisse, vervolgens vult u uw e-mailadres in waarop u een inlogcode ontvangt waarna u op de beveiligde website kunt inloggen.

Proactiefherhalen en Central Filling

Dit houdt in dat u uw medicijnen niet meer zelf hoeft te bestellen maar dat wij bij gaan houden wanneer uw voorraad op is. Dit geld alleen voor chronische medicatie. Patiënten die hiervoor in aanmerking komen krijgen hierover een schriftelijke uitleg. Uw medicatie komt voortaan voor 3 maanden tegelijk bij ons binnen en staat weer voor u klaar als de 3 maanden bijna op zijn. Ook via het patiëntenportaal kunt u uw medicatie herhalen en via de herhaalreceptenlijn van de telefooncentrale.

Informatie voor inhalatorgebruikers

Goed inhaleren is belangrijk. Op een juiste manier inhaleren is niet eenvoudig. Het is gebleken dat veel mensen hun inhalator niet juist gebruiken. Hierdoor komt het medicijn niet goed in de longen terecht en is het effect onvoldoende.

Om deze reden gaan we speciale spreekuren inplannen. Wij sturen u binnenkort een uitnodiging voor het spreekuur van de assistente. Zij neemt de techniek van inhaleren met u door, geeft u tips en alle informatie die nodig is om de inhalator zo te gebruiken dat u optimaal effect van uw inhalatiemedicijn heeft.  

 

No Show tarief

Vanaf 01-01-2020 geldt een 'no show' tarief bij niet verschijnen op het spreekuur zonder afmelding. Indien u niet kunt verschijnen op uw afspraak meldt dit dan uiterlijk 4 uur van te voren. Tarieven zijn afhankelijk van gereserveerde tijd en variëren als zodanig van €25.- voor een enkel consult en €50.- voor een dubbel consult. Voor meer informatie zie Overige info. 

 

Juridisch advies

Elke dinsdagmiddag van 17.00 tot 18.00 uur is het mogelijk vrijblijvend juridisch advies in te winnen tijdens het inloopspreekuur van

Mevrouw Mr. A.W. van den Berge, Van den Berge advocaten te Bergen op Zoom.

Hulpmiddelenservicepunt

In de praktijk zijn kleine hulpmiddelen dagelijks op werkdagen verkrijgbaar. Grotere hulpmiddelen zoals bedden, matrassen en tilliften worden op het gewenste thuisadres bezorgd. Voor meer informatie kunt u bellen met een van onze assistentes 0166-652702 en kiezen voor optie 3 of 4.

  

Het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD)

We zijn aangesloten op het LSP (Landelijk schakelpunt). We zijn verplicht uw schriftelijke toestemming te vragen voor het elektronisch uitwisselen van patiëntgegevens. Nog steeds hebben niet alle patiënten gereageerd. Reageert u niet of geeft u geen toestemming en komt u op de Huisartsenpost of in een ziekenhuis terecht, dan zijn uw gegevens daar niet bekend. Dit kan nadelige gevolgen hebben voor uw behandeling.

Geef wel of geen toestemming via:

- de website www.ikgeeftoestemming.nl

- via een formulier dat u bij ons in de praktijk kunt ophalen/invullen en       aan de balie aan een van de assistentes kunt overhandigen. Ook al geeft u geen toestemming, we hebben uw antwoordformulier nodig om in te voeren in het LSP.

 

Nieuws 

Geef toestemming voor overdracht

van uw

medische gegevens 

Ga naar

PRAKTIJK

© 2016 by Huisartsenpraktijk en apotheek de Smisse