© 2016 by Huisartsenpraktijk en apotheek de Smisse

CORONAVIRUS

 

Ga NIET naar de huisarts of huisartsenpost toe maar bel indien u ons wil spreken

er is alleen spreekuur op afspraak voor spoedeisende zaken en we zijn de hele dag telefonisch bereikbaar

0166 65 2702 en 0166 65 2400.   

graag uw begrip voor de situatie, we proberen er alles aan te doen bereikbaar te zijn en u zo goed mogelijk te helpen. 

mail:info@desmisse.nl     

 • Probeer te voorkomen dat u het coronavirus krijgt of aan anderen geeft:                                                                                        

  • Blijf thuis of ga naar uw werk indien dit nog mag

  • Was uw handen vaak met zeep.

  • Nies en hoest in uw elleboog.

  • Gebruik papieren zakdoekjes.

  • Geef anderen geen hand.

  • Blijf minstens 1.5 meter bij anderen uit de buurt, minstens meter als iemand niest of hoest.

  • zet een mondkapje op en trek handschoenen aan als je toch hoest of niest en het huis uit moet                                                                                                             

 • Bij klachten: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, moeilijk ademen met verhoging (tot 38 graden) of koorts (meer dan 38 graden).

  • U hoeft bij deze klachten niet getest te worden.

  • Blijf thuis tot u 24 uur geen klachten heeft.

  • Bel de huisarts als u steeds zieker wordt of moeilijker ademt. 

  • gebruik bij koorts alléén paracetamol.                                                                        ​​

 • Bent u ouder dan 70 of heeft u een chronische ziekte of minder weerstand? Bel direct uw huisarts of huisartsenpost als u:

  • koorts heeft (meer dan 38 graden)

  • en/of hoest of moeilijk ademt.   

  • BLIJF THUIS!  

  • laat boodschappen bezorgen en vermijd contact met andere mensen, gaat u toch in contact met anderen of om een boodschap en u hoest en niest: zet een mondkapje op en trek handschoenen aan, blijf minstens 1.5 meter uit de buurt van anderen.      

 

Bloedprikken

indien het echt noodzakelijk is dient u te bellen voor een afspraak met het klantencontactcentrum van                           

Star Shl 088 - 02 095 55  het adres waar u zich dient te melden is:                   Meulvliet -  Zoekweg 8 -4691HT Tholen.                          

onze prikpost is gesloten vanaf maandag 23 maart

Medicijnen

U dient vanaf heden uw medicijnen telefonisch of via internet te bestellen, niet meer in de praktijk uw herhaaletiket afgeven of medicatie ophalen, het loket is gesloten

       u krijgt bericht wanneer uw medicatie wordt bezorgd

 

POH-GGZ

Voor afspraken (ook nieuwe patiënten) kunt u een rechtstreeks mailadres van ons ontvangen of wij geven haar uw telefoonnummer zodat zij contact met u op kan nemen.    

Fysiotherapiepraktijk en medische fitness

zijn gesloten, voor vragen kunt u telefonisch contact opnemen zie Medische fitness fysiotherapie de Smisse

Afspraken van de advocaat, diëtist, logopedist, podotherapeut, verloskundigen zijn tot nader bericht afgelast. Bel voor vervolg afspraken en vragen naar hun telefoonnummers.

 

actuele informatie :  Thuisarts.nl of  RIVM.nl.

Ter info:

Het Coronavirus breidt steeds verder uit. Steeds meer mensen zijn ziek en van steeds meer mensen is het onduidelijk waar ze het virus hebben opgelopen. Niet alleen mensen uit besmette gebieden worden ziek, maar ook mensen die niet op reis zijn geweest en die geen contacten met positief geteste personen hebben gehad. Er lijken dus meerdere besmettingsbronnen  te zijn. De GGD heeft dan ook besloten om het contactonderzoek te staken. Dit draagt nu niet meer bij tot het bepreken van de verspreiding van het virus.

Hoe weet ik dat ik ziek ben?

Vanaf nu worden alle patiënten met koorts (tenminste 38 graden Celsius) en ten minste één van de volgende verschijnselen: hoesten, kortademigheid als verdacht geval aangemerkt. Maar: niet alle ouderen en mensen met een verminderd immuunsysteem kunnen koorts ontwikkelen. Bij hen volstaat een koortsig gevoel. De factoren recente reis naar risicogebied en eventuele contacten met bewezen Corona patiënten zijn dus losgelaten. Er wordt niet meer getest; dit gebeurt alleen nog bij mensen met groot risico om ernstig ziek te worden van het Coronavirus. Ook zorgpersoneel wordt niet meer getest. 

Wat nu?

Alle maatregelen zijn vanaf nu gericht op het beschermen van oudere en kwetsbare personen. (met hoog risico op een ernstig beloop van het virus) en het in stand houden van de gezondheidszorg.

Ik heb klachten, wat moet ik doen:

Bent u jonger dan 70 en verder gezond? Blijf dan thuis bij een van de volgende klachten:

 • verkouden, niezen

 • hoesten, keelpijn

 • lichte benauwdheid

 • verhoging(tot 38 graden) of koorts (meer dan 38 graden). Meet rectaal of via uw oor. Onder de tong en oksel meten geeft geen betrouwbare uitslag.                  

Bij bovenstaande klachten hebt u mogelijk het Coronavirus. U hoeft niet naar uw huisarts te bellen. Bel wel als u steeds zieker wordt, of steeds moeilijker ademt. Door binnen te blijven voorkomt u dat u anderen besmet. Ga niet naar uw werk of school. Ga niet bij anderen op bezoek en ga zo min mogelijk naar buiten. U kunt wel kort naar buiten om boodschappen te doen. Houd dan het liefst 2 meter afstand van anderen en raak niemand aan. Heeft u 24 uur geen klachten meer? Dan mag u weer naar buiten, naar uw werk en school.

Bent u ouder dan 70, heeft u een chronische ziekte of minder weerstand? Bel direct de praktijk of de huisartsenpost als u koorts of een koortsig gevoel heeft, hoest of moeilijk ademt. Blijf thuis tot u de huisarts gesproken heeft. Ga NIET naar de huisarts, huisartsenpost of ziekenhuis. Als het nodig is, komt de huisarts naar u toe. De huisarts bekijkt samen met de GGD of een test bij u nodig is en of er meer maatregelen nodig zijn, bijvoorbeeld een verwijzing naar het ziekenhuis.

Wat betekend dit voor de praktijk? 

De druk op de praktijk neemt toe. Dit gaat ten koste van niet spoed-eisende zaken. Reguliere controles en onderzoeken, zoals bijvoorbeeld bloeddrukcontroles en longfunctieonderzoeken zullen we verzetten naar een later moment. Wij willen u als patiënt vragen om hier rekening mee te houden en vragen u om niet urgente zaken voor een later tijdstip te bewaren.

We proberen zoveel mogelijk zaken telefonisch af te handelen. Afspraken bij de POH-GGZ zullen ook zo veel mogelijk telefonisch plaatsvinden.